بهترین روش برای درمان اوتیسم، روش توانبخشی با کمک خانواده می‌باشد. گفتاردرمانی و کاردرمانی فشرده به تقویت مهارت‌های مختلف کودک کمک می‌کند.
یک اختلال رشدی است که در حدود یک تا یک و نیم سالگی بروز می‌کند. علت بیماری اوتیسم به درستی شناخته نشده است اما عواملی مانند زندگی شهری، رشد مغزی، ژنتیک، سموم، شرایط دوران بارداری، سن والدین و رابطه نابهنجار و سرد مادر و کودک را با آن مرتبط دانسته‌اند. اکثر علایم اوتیسم حاکی از عدم تمایل کودک به برقراری رابطه با دیگران است. کودک مبتلا به اوتیسم با اینکه از لحاظ شنوایی سالم است اما حرف نمی‌زند یا خیلی کم و نا صحیح صحبت می‌کند، به چشمان دیگران نگاه نمی کند، از خود رفتارهای تکرار شونده نشان می‌دهد، از تماس بدنی با دیگران اجتناب می کند. اوتیسم بیماری ارتباط، اجتماعی شدن، رفتارهای تکراری و مشکلات حسی است که در سنین کودکی شروع می‌شود و می‌تواند نشانه‌های خود را در بزرگسالی نیز نشان دهد. به عبارتی اوتیسم یک اختلال تمام عمری است و نه در اوتیسم کودکان و نه در اوتیسم در بزرگسالی درمان صد در صدی وجود ندارد اما می‌توان برای این افراد راهکارهای توانبخشی ارایه داد. در بیماری اوتیسم هماهنگی بین عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی وجود دارد و اگر اوتیسم در فردی وجود داشته باشد؛ عوامل محیطی آن را بالفعل می‌کند و برای مثال فرد در ارتباط با بیرون از خانه دچار مشکل می‌شود.
اگر اختلال اوتیسم در کودکی تشخیص داده نشود در بزرگسالی مشکلات زیادی برای فرد به وجود خواهد آورد. پس لازم است والدین زمان طلایی درمان بیماری اوتیسم را از دست ندهند.(2 تا 5 سال) وقتی بیماری اوتیسم یک کودک در دو سالگی شناخته می‌شود و بیماری کنترل می‌شود، وی هنگام ورود به مدرسه در شش سالگی کمترین مشکل را دارد.درمان بیماری اوتیسم تا قبل از ۵ سالگی است. هر چه در سن پایین‌تری بیماری اوتیسم تشخیص داده، بازتوانی‌ها شروع شود و آموزش‌های لازم، به موقع به کودک داده شود احتمال طبیعی شدن بیشتر است اما باید بپذیریم که کودکان مبتلا به بیماری همیشه تا حدودی با سایر همسالان خود متفاوت هستند. کودک مبتلا به اختلال اوتیسم باید حتما توسط یک متخصص روانپزشک اطفال و یک متخصص مغز و اعصاب اطفال ویزیت شود و سپس راهکار درمانی مناسب برای او مورد استفاده قرار گیرد.
کارآمدترین روش درمانی، روش توانبخشی است. برای درمان اوتیسم کودک باید به طور فشرده و ترجیحا هر روز تحت خدمات گفتاردرمانی و کاردرمانی قرار گیرد. کاردرمانی و گفتاردرمانی به تقویت مهارت‌های مختلف کمک می‌کند. ارزیابی وضعیت حسی – حرکتی کودک به وسیله کارشناسان کاردرمانی صورت می‌پذیرد و در صورت لزوم جلسات کاردرمانی ذهنی کودک به طور منسجم برگزار می‌گردد. برای جلوگیری از خشم، عصبانیت، مشکلات حواس، بیش فعالی، مشکلات خواب، بی پروا بودن، زودرنج بودن و زود عصبانی شدن، دارو به کار می‌رود. از نظر بالینی و توانایی های عملکردی اختلال اتیسم به چند طبقه تقسیم میشوند؟ 1 -اتیسم با عملکرد پایین: که در انتهای طیف و پایین تر از دامنه متوسط کودکان بااختلال اتیسم شدید قرار گرفتند که به اتیسم کلاسیک یا اتیسم کانر معروف شدن. 2 -اتیسم‌با عملکرد بالا: دارای رفتارهای اجتماعی و ارتباطی و سرگرمی ها و بازیچه های منحصر به فرد و عجیب غریبی دارند.از لحاظ شناختی و زبانی دارای آسیب کمتری هستند.( عملکرد بالا یا آسپرگر). عملکرد بالا ها همراه باکنش های شناختی نسبتا سالم که هوش بالای ۷۰ را در هر دو زمینه کلامی و غیر کلامی و نبود آسیب های مغزی قابل ملاحظه در مطالعات عصب شناختی رو دارا هستند .از نظر عرفی وقتی کودک براساس راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی بعنوان کودکی با اختلال اتیسم تشخیص داده شود ولی از جهت توانایی شناختی در دامنه متوسط تا بالای متوسط باشد بعنوان کودک اتیستیک با عملکرد بالا تلقی میشود.
میخواهم کمک کنم
۰۲۵-۳۶۵۰۱۳۳۴
عضویت در سایت
60700#*6655*