کمک غیر نقدی
کمک غیر نقدی به هر شکل و به هر نحوی که باشد، همیشه مورد نیاز است. شنیدن کلمه خیریه، تداعیگر کمکهای نقدی به نیازمندان است ولی کمکهای غیر نقدی یک راه بسیار قدرتمند برای افزایش تامین مالی موسسات خیریه هستند. چرا که با دریافت کمک های غیر نقدی میتوانند بودجه موجود را در سایر قسمت ها هزینه کنند.
کمک های غیر نقدی مانند …
تا به حال به این فکر کردهاید که کمک های غیر نقدی مورد نیاز موسسات خیریه چه چیزهایی هستند؟ خیریه ها و یا نیازمندان به جز پول به چه چیزهای دیگری نیاز دارند؟ کارهایی کمک غیر نقدی محسوب میشوند که حتی فکرش را هم نمیتوانید بکنید. با وضعیت بد اقتصادی امروز، کمک نقدی برای برخی افراد کمی مشکل است. آشنایی داشتن با کمک های غیر نقدی روابط شما با موسسات خیریه را قویتر خواهد کرد و مطمئنا با آنان همکاری بیشتری خواهید داشت. بسته به نیاز، کمک های غیر نقدی قابل لمس و مفید، هر چیزی میتواند باشد.
آشنایی با کمک های غیر نقدی
گام اول: اطمینان حاصل کنید که چیزی را که تحت عنوان کمک های غیر نقدی اهدا میکنید، قابل استفاده باشد.
اکثر خیریه ها میتوانند از لوازمی که نو هستند و کم استفاده شدند، بهره مند شوند. ممکن هرگز به فکر شما خطور نکند اما افرادی وجود دارند که به وسایلی نیاز دارند که قدرت خرید و یا تهیه آنها را ندارند. ماشین لباسشویی کهنه، چرخ خیاطی قدیمی، میز تحریر قدیمی فرزند شما، کتابهایی که قبلا خواندهاید و غیره، همگی میتوانند کمک بسیار بزرگی برای افراد نیازمند باشند.
به خانه و وسایل خود نگاهی عمیق بیندازید. اگر وسایلی دارید که مدت زیادیست از آنها استفاده نکردهاید و فکر میکنید که ممکن است شخص دیگری بتواند از آنها استفاده کند، گام دوم را مطالعه کنید.
گام دوم: برای اهدای اقلام و کمک های غیر نقدی خود به موسسه خیریه آماده شوید
درست است که با اهدا پول نقد به موسسات خیریه به آنها انعطافپذیری و قدرت عمل بیشتری به جهت تصمیمگیری برای تهیه کمک های غیر نقدی مورد نیاز نیازمندان میدهید، اما کمکهای غیر نقدی شما نیز سودمند خواهد بود. شاید شما فرد نیازمندی در اطراف خود نشناسید که نیاز به دوچرخه کودکتان داشته باشد، ولی موسسه خیریه نزدیک محل زندگی شما حتما بر این موضوع اشراف دارد. بنابراین بهترین گزینه همکاری با موسسات خیریه است.
گام سوم: موسسات خیریه محل زندگی خود را شناسایی کنید
همه موسسات خیریه فعالیتهای یکسانی انجام نمیدهند. برای مثال، موسسهای که مخصوص حمایت از کودکان با بیماریهای خاص است، ممکن است برای حمایت از زنان خانوار فعالیت خاصی انجام ندهد. یا انجمن حمایت از حیوانات، هیچ فعالیتی در راستای کمک به مردم مناطق محروم نداشته باشد. بنابراین بهتر است اول نقش موسسات محل زندگی خود و فعالیت آنها را بدانید و پس از آن تصمیم بگیرید که کدام موسسه کمک بیشتری میتواند به شما بکند. باید بدانید کدام موسسه پذیرای کمک های غیر نقدی شما خواهد بود و آنها را به نیازمندان خواهد رساند.
از جمله کمک های غیر نقدی قابل لمس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مواد غذایی
- نذور مختلف
- لوازم درمانی و تجهیزات پزشکی
- مواد بهداشتی و مواد شوینده
- انواع مختلف اقلام اداری
- وسایل بازی برای کودکان
- وسایل توانبخشی برای موسسات مربوطه
- اجناس نو و یا دست دوم اعم از کتاب، کامپیوتر، یخچال، تلویزیون و غیره
در خصوص کمک های غیر نقدی باید نکاتی را در نظر داشته باشید:
- لباسهایی که به خیریه میبخشید، باید قابل استفاده باشند. از بخشیدن لباسهایی که حتی خودتان هم از پوشیدن آنان اجتناب میکنید، شدیدا خودداری نمایید.
- وسایل دست دومی را که به خیریهها اهدا میکنید، قابل استفاده باشند. نه اینکه فرد نیازمند یک هزینه اضافه بکند تا بتواند آن وسیله را تعمیر و به کار ببرد.
- به هنگام اهدای کمک های غیر نقدی مانند مواد غذایی، به تاریخ تولید و تاریخ انقضای آنها دقت فرمایید.
- در صورت امکان بهتر است از اهدای مواد غذایی تر و پخته شده، خودداری نموده و مواد غذایی خشک به موسسات خیریه و یا افراد نیازمندی که میشناسید اهدا نمایید.
- به تاریخ مواد بهداشتی و شویندهها نیز دقت کنید.
- موسسات خیریه به هرچیزی که یک فرد سالم در زندگی نیاز دارد، برای نگهداری از افراد نیازمند و تحت پوشش، نیاز دارند.
- در انجام امور خیر سخاوت به خرج دهید. چیزی را ببخشید که بدانید اگر در موقعیت مشابه آن را به شما میدادند، قطعا خوشحال میشدید.
همیشه به یاد داشته باشید که انجام امور خیریه یک امر کاملا اختیاری است و شما هرگز مجبور به انجام هیچ کاری نیستید و هیچکس نیز نمیتواند شما را مجبور به انجام کاری بکند. اگر تمایل به اهدای کمک های غیر نقدی دارید، لطفا نکات بالا را در نظر داشته باشید و نسبت به این امر انسان دوستانه بیتفاوت نباشید.
دیدگاهتان را بنویسید